December 2021
Energie Kenniscentrum ontvangt Keurmerk CIRE Verified  

Bemiddelaar
Het Energie Kenniscentrum bemiddelt al bijna 15 jaar energiecontracten voor o.a. bedrijven, overheidsinstellingen, scholen en huishoudens. In die jaren werd steeds vaker duidelijk dat de 'gretigheid' waarmee energieleveranciers klanten wilden werven of behouden er door hen zaken werd gedaan met callcenters en bemiddelaars die -laten we het netjes verwoorden- er een minder fraaie werkwijze op na hielden en vaak vanuit diverse BV-tjes de markt benaderden. Dergelijke handelswijzen hebben er in onze optiek ook toe geleid dat de energiebranche een slechte naam heeft verkregen bij een breed publiek. 

Centraal Intermediair Register Energiemarkt: CIRE
Zoals dergelijke ontwikkelingen wel vaker gaan, leidt dat uiteindelijk tot een tegenbeweging vanuit de branche zelf. In de energiebranche heeft dat geleidt tot het oprichten van het ' Centraal Intermediair Register Energiemarkt ' ofwel afgekort CIRE.

Energiebedrijven vragen (of steeds vaker eisen) dat intermediairs die energie contracten willen verkopen of bemiddelen geregistreerd staan in dit CIRE register. Partijen willen hiermee bewerkstelligen dat klanten op een goede manier het energie aanbod ontvangen en dat niet goed functionerende intermediairs kunnen worden uitgesloten.

Keurmerk met screening en gedragscode
Aan de toetreding tot het CIRE register is een onderzoek verbonden. Hiermee wordt de intermediair getoetst op vindbaarheid, bereikbaarheid en herkenbaarheid. Energie kenniscentrum doorliep dit onderzoek met succes en mag sinds 29-12-2021 de status Verified voeren.

Wilt u meer weten over het CIRE register? Kijk dan op: https://www.cire-register.nl/ 

© 2017 - 2024 Energie Kenniscentrum | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel