Salderingsregeling blijft
Er waren plannen om de salderingsregeling met ingang van 2023 af te bouwen. Dit plan is echter in de ijskast gezet omdat de regering is gevallen in 2020. Het is dus nog maar de vraag of de plannen überhaupt nog doorgaan. De nieuwe regering zal hier een besluit over moeten nemen.

Om de duurzaamheidsdoelstellingen te halen (Nederland heeft nog behoorlijke stappen te maken) zal de saldering een belangrijke rol kunnen spelen. Afbouwen is bovendien niet zo simpel omdat ook energieleveranciers en netwerkbedrijven deze regeling technisch uit moeten kunnen voeren.

(Oude) Plannen afbouw saldering
De plannen voor afbouw van de saldering hielden in dat er met ingang van 2023 elk jaar 9% afbouw zou plaatsvinden van het te salderen volume. In 2031 zou de saldering dan 'o' zijn. Tegelijkertijd hield het plan in dat er twee leveranciers op een aansluiting mogelijk moest zijn èn dat de energiebedrijven een minimale vergoeding moesten betalen voor de teruggeleverde stroom. De plannen lijken simpel, maar om dit technisch en administratief mogelijk te maken komt er het nodige bij kijken. Voorlopig blijft de salderingsregeling dus gewoon intact!

Mileucentraal
Op de website van Miliecentraal werd ook reeds het e.e.a. geschreven over salderen en de plannen van de regering. Hier leest u dat. Houd ook altijd goed in de gaten wat de meest actuele stand van zaken is.

 

© 2017 - 2024 Energie Kenniscentrum | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel