De voordelen van een duurzame onderneming

Een duurzame onderneming is een onderneming waarbij ze bij het uitvoeren van de kerntaken ook rekening houden met het milieu en de sociale context. In eerste instantie zal je denken waarom zouden wij als organisatie zo veel geld inleggen om onze onderneming duurzaam te maken, maar weet u eigenlijk wel wat de voordelen zijn van duurzaam ondernemen?

Hieronder zal ik toelichten wat de voordelen zijn, maar ook wat deze voordelen daadwerkelijk inhouden.

Voordelen voor de organisatie

Mensen kopen graag bij duurzame ondernemingen

Bij een aankoop moeten mensen een goed gevoel overhouden. Zij komen dan sneller terug en zullen ook meer plezier aan het gekochte product overhouden. U kunt uw klanten een beter gevoel geven door actief te investeren in duurzame energie. Op het moment dat een klant kan kiezen tussen uw onderneming of uw concurrent, dan kan het feit dat u investeert in duurzame activiteiten net het verschil maken; u geeft hen een beter gevoel als zij bij u kopen.

Het loont hierom om gebruik te maken van producten zoals zonnepanelen en windmolens, of om over te stappen naar een energiepakket met groene stroom en groen gas. Hiermee verlaagt u de uitstoot van uw onderneming en verbetert u de reputatie van uw bedrijf.

Onderzoek

Er is 58% meer kans dat de consumenten de producten of services van uw bedrijf kopen als ze weten dat uw organisatie zich bewust is van haar invloed op de maatschappij en het milieu, blijkt uit consumentenonderzoek door The Natural Marketing Intistute, een partner voor strategisch advies die actief is in 30 landen. Het onderzoek toont ook aan dat consumenten bereid zijn om tot 20% meer uit te geven aan milieuvriendelijke producten en diensten.

Het bedrijf heeft recht op subsidies

Er zijn in Nederland diverse subsidies beschikbaar voor bedrijven die actief investeren in groene bedrijfsactiviteiten. Zo kunt u vandaag de dag bijzonder gemakkelijk gebruik maken van allerlei subsidies rondom het opwekken van duurzame energie door middel van windmolens en zonnepanelen. Dit verlaagt de investering in deze energie-opwekkers en verbetert de winstgevendheid van deze apparatuur.

Als bedrijf kunt u hier maximaal gebruik van maken. Door de duurzaamheid van uw bedrijf te verbeteren ontvangt u diverse bedragen die als kostenbesparing gelden. Hoe actiever u in duurzame energie-opwekkers investeert, hoe groter het uiteindelijke bedrag dat u als subsidie kunt ontvangen. Het is daarom raadzaam om naar deze subsidies te kijken.

Voordelen voor de werknemers

Gezondere werkomgeving voor werknemers

De keuze voor duurzamere producten is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de mens. Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen zijn bijvoorbeeld plantaardig, 100% biologisch afbreekbaar en bevatten geen schadelijke kunstmatige chemicaliën. Daardoor is de kans veel kleiner dat ze schadelijk zijn voor de gezondheid van uw (onderhoud)medewerkers, en dat levert gelukkiger en gezonder personeel op. 

Beter werving en behoud van goede werknemers

Mensen willen steeds vaker werken voor bedrijven die 'het juiste doen'. Volgens Adecco, een internationaal HR-bedrijf, vindt 52% van de werkende volwassenen dat hun bedrijf milieubewuster zou moeten zijn. Duurzaamheid is uitgegroeid tot een belangrijke factor om te bepalen wat de drijfveren van een bedrijf zijn en hoe ethisch de werknemers zijn. De ontwikkeling van een programma voor maatschappelijk verantwoord ondernemen is zelfs één van de vijf belangrijkste interne methoden om een ethische bedrijfscultuur te garanderen, zo blijkt uit een wereldwijd onderzoek naar bedrijfsethiek door de American Management Association.

 

© 2017 - 2021 Energie Kenniscentrum | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel